detaljerna

De små detaljerna gör stor skillnad

När det kommer till att inreda sitt hem ska man absolut inte glömma bort de små och fina detaljerna. De kan faktiskt göra en mycket större skillnad än du faktiskt tror. De allra flesta lägger allt för mycket fokus på grunden och glömmer bort att lägga till smådetaljer när grundarbetet är slutfört. En bra grund är fortfarande enormt viktig, men lägg inte all fokus på den. Det behövs lite finare inredningsdetaljer för att inredningen ska kunna bli komplett. Här är några exempel på små detaljer som kan göra riktigt stor skillnad i ditt hem.

Minnen kan bli till inredning

Du har säkert samlat på dig ett och annat minne genom åren. Minnen kan vara saker som du har fått med dig hem från en resa. De kan även vara annat, som till exempel ett fint foto eller en fin gåva som du har fått av en vän. Du har säkert många sådana saker där hemma. Vissa kanske bara ligger och dammar på vinden eller i ett förråd. Det är dags att du plockar fram dem och ger dem ett helt nytt liv. Du kan återuppleva härliga minnen från förr, samtidigt som du ger din inredning en helt ny och unik touch. I stort sett vad som helst kan användas som inredningsdetaljer. Vackra souvenirer, roliga foton eller gåvor från viktiga stunder i ditt liv. Det kan till och med vara din favoritleksak från när du var liten. Med lite kreativitet kan allt göras till en del av inredningen.

 

Små saker med stor effekt

Det finns många små saker som kan ge en riktigt stor effekt. Det kan till exempel vara en gammal jakttrofé som du har ärvt av din morfar. En sådan kan hängas upp på väggen för att ge en stor och unik effekt i ett rum. Små ljushållare av olika storlekar och färger kan tillsammans skapa sitt egna uttryck. Placera dem gärna tillsammans på ett fat och lägg eventuellt till några fler små detaljer.

Lampor av olika slag är också riktigt bra när man vill få till sitt alldeles egna uttryck. Blanda gärna olika typer av lampor. Taklampor, fönsterlampor, vägglampor och golvlampor är bara några exempel på lampor som kan kombineras med varandra. Det finns många små och detaljrika lampor som kan användas som inredningsdetaljer. Dessa lampor hittar du lättast hos en loppis eller en second hand-butik.

Skapa dina egna detaljer

Ibland kan det vara kul att skapa något helt eget till sin inredning. Du kanske har hittat en riktigt fin stol i en form som du bara älskar, men du avskyr färgen den har. Detta kan du enkelt fixa genom att måla om den. Du kanske har hittat en hylla som du skulle vilja ändra lite på för att göra den helt perfekt. Du behöver såklart inte använda dig av helt färdiga saker. Du kan även skapa dina saker helt från grunden. Ju mer material man har liggandes hemma desto fler möjligheter har man när det kommer till eget skapande. Använd det du har för att skapa dina helt egna inredningsdetaljer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.