Få stilen: retro begagnad elektronik

När du vet hur din bostad ska se ut så gäller det att inte kompromissa! Det gäller för färger på vägg och tak, liksom för möbler. Ge inte upp förrän du hittar den rätta lampan, bordet eller mattan. Välj vad du vill ha på väggarna med omsorg, och fundera över vilka växter som ger rätt intryck. Ska det vara minimalistiskt? Har du en specifik tidsperiod du inspireras av? Valet är ditt och du kan ta den tid du behöver för att få det klart.

Och naturligtvis gäller det även för den elektronik du behöver i ditt hem. Fundera över vad du behöver i vilka rum. Ska du till exempel ha en tv så finns det otroligt många lösningar på om den ska ta upp stor yta som center piece i ditt vardagsrum, eller vara en detalj i ditt sovrum. Ska du ha stora högtalare för det rätta surroundljudet eller vill du ha en fin liten retro-radio i ditt kök?

Det gäller att du ser över vad som finns på marknaden och som passar din smak, stil och behov.

Om du vill få ett stort utbud för retro begagnad elektronik så kan du just nu utnyttja bluecity rabattkod och få garanterad kvalitet med extra låga priser.

Varför välja begagnad retro?

Blue City har specialiserat sig på att köpa tillbaka elektronik som annars skulle gått direkt till tippen, och så reparera dem och sälja dem billigt.

Inte bara är de experter på begagnad elektronik, de testar också alla produkter grundligt. Om det handlar om datorer exempelvis så raderar de gammal data från den förra ägaren och ser till att varan är olåst och felfri innan köp. Du får 2 års garanti när du köper begagnad elektronik här hos Blue City så du kan känna dig trygg.

Så hittar du din retrostil

Så vilken stil är det som lockar dig? Är det femtiotalets vackra trädetaljer, sjuttiotalets grälla underbara färger och blommönster, eller är det någon annan tidsperiod?

Oavsett vad du vill ha så kan du lättast hitta din inspiration genom att söka efter det på bilder på nätet eller Pintrest, och se hur andra har inrett sina hem, och få tips och inspiration.

Många inredningsmagasin har temanummer där du kan finna all information du behöver, och om det är ett gammalt nummer du letar efter kan du alltid hitta det på ditt bibliotek.

Men du ska inte glömma bort film och tv-serier som inspiration! Ofta har det lagts ner otroligt mycket kraft och research på att skapa den rätta tidskänslan som du ser i din favoritserie.

Se om du inte kan hitta en intervju på pod eller ett ”bakom kulisserna”reportage med de som byggt upp miljöerna i serierna, och hör hur de har letat efter de rätta detaljerna. Ofta kommer du att upptäcka att de fått dammsuga närmsta  secondhandbutik, och låna böcker om tidsperioden på närmsta bibliotek. Du kan även hitta likasinnade i facebook-grupper och få tips av dem.

Att skapa sitt perfekta hem i retro stil är inte bara roligt och utvecklande, det kan faktiskt vara lärorikt också! Plötsligt upptäcker du att du lärt dig mängder av historia som du aldrig lärde dig i skolan.

Det är detaljerna som gör det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.