hjemma

Gör grundjobbet ordentligt innan du gör findekorationen

Visst är det roligt att inreda sitt hem, speciellt med tavlor, planter och pynt. Vad som kan vara värt att tänka på innan man gör detta är att ha koll på själva grunden. Med det menas att det ser betydligt trevligare ut om det inte finns märken och rispor på väggar och lister – med andra ord, se till att måla ordentligt och torka bort smuts mm. Allt ser så mycket bättre ut om det är ordentlig koll på själva grunden. Hur är det med golvet? Ett parkettgolv med en massa repor i är inte så kul. Då kan det vara en bra idé att hyra en golvslip och helt enkelt ge golvet en ordentlig slipning. Det kan verkligen lyfta hemmet att golvet ser ordentligt ut.

 

Andra saker som kan vara bra att ordna är att se till att gardinerna är rena. Fläckiga gardiner är verkligen inte kul att se på. Vad ska man mer tänka på för att förmedla ett städat hem? Se över dina köksluckor. Köksluckor med repor och fuktskador är heller inte kul att se på. Kanske ska du lämna in dem och få dem spraymålade eller faktiskt byta ut dem. Vad som bäst kan betala sig beror också lite grann på hur många köksluckor du har i ditt kök.

 

Andra saker som heller inte ser kul ut är om det är mycket kalk på armaturer. Det ger ett ”smutsigt” intryck. Då kan det vara en förnuftig idé att sätta på en speciell avkalkare på vattenrören. På så sätt slås kalken sönder innan den kommer ur kranen och orsakar inte så mycket beläggningar på samma sätt som utan.

hjemma

 

Är du en sån som har mycket spindlar i ditt hem?

Ta en ordentlig koll i hörnen och taket. Det är inte trevligt att se på spindelnät eller döda insekter i fönsterkarmen. Gör det innan det blir för många av dem.

 

Kanske har du små barn hemma, se då till att torka och putsa bort fläckar ifrån fönstrena. Det är nästan omöjligt att undgå detta. Följer du dessa råd så kan du gå igång med det som faktiskt är roligt – nämligen köpa tavlor, blommor och annan vacker inredning. Kanske är du konstinresserad? Ska konsten verkligen kunna upplevas är det viktigt att själva bakgrundsmiljön är ordentlig. Ibland kan det vara en stor hjälp att ta hem en inredningsarkitekt. De har en massa bra idéer till hur ett hem ser vackert ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.