rullande-bord

Inredning som hjälper dig hålla rent

Att hålla hemmet snyggt och prydligt är inte alltid lika enkelt. Det är inte alltid vi orkar lägga tillbaka alla våra saker på sina platser. Ofta skippar vi att dammsuga under och bakom våra möbler, då det är allt för jobbigt att flytta på dem. Men det finns faktiskt inredning som gör det lättare för dig att hålla rent där hemma. Här är inredningstipsen som underlättar din städning.

Möbellösningar

När du inreder ditt hem bör du alltid gå efter möbler som är lätta att rengöra och flytta på. Om du inte kan flytta på dem, ska du ändå kunna komma runt eller bakom dem när du gör rent. Ett smart tips är att flytta förvaringen från golvet till väggen. Genom att hänga upp fler hyllor på dina väggar slipper du det damm som annars skulle samlas bakom stående bokhyllor och skåp. Självklart måste man torka av vägghyllor då och då, men det är inte alls lika jobbigt som att flytta på en bokhylla eller ett skåp.

Möbler med hjul är också riktigt smarta. De är mycket lättare att flytta på än mer stationära möbler. De sliter heller inte lika mycket på dina golv. Om du har möjlighet att sätta hjul på några av dina möbler bör du verkligen överväga det.

ren-inredningc

Välj dekor som lätt kan göras ren

Dekorera med saker som är lätta att rengöra eller torka av. Det kan vara svårt att rengöra dekorationer med små och ömtåliga delar. Undvik därför denna typ av dekor och fokusera på sånt som är lättare att hålla rent. Istället för att dekorera ditt hem med mängder av ömtåliga glasskulpturer kan du välja att dekorera med saker gjutna i till exempel betong. Betongdekorationer står stadigt och är lätta att rengöra. Du kan även måla dem efter behag.

Se till att ha ett bra system

Försök att ha någon form av förvarningssystem i ditt hem. Det gör det lättare för dig när du väl ska lägga tillbaka dina saker. Du sparar tid som du annars skulle ha spenderat på städning. Denna tid skulle du kunna använda på annat, som till exempel på att läsa om kryptorobot-industrin eller något annat spännande.

Försök att gömma undan dina saker bakom luckor och dörrar. Då känns hela hemmet mer rent och städat. Om alla dina saker ligger synliga i sina hyllor och skåp kan det ge ett ganska rotigt och stökigt uttryck. Försök gömma undan de saker som inte är menade att visas fram, så kommer ditt hem att kännas mycket mer prydligt.

Förvara saker som hör ihop på samma ställe, så blir det lättare att hitta det du letar efter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.