blandade-plantor

Olika sätt att inreda med växter

Att inreda med levande växter är verkligen ett fantastiskt sätt att ge sitt hem en mer levande känsla på. Växter får oss att må bättre på så många olika sätt. De får oss inte bara att känna oss gladare och mer avslappnade när vi tittar på dem. De renar även luften i våra hem. Man ska absolut inte underskatta de levande krukväxternas värde och funktion. Här är några exempel på hur du kan inreda med krukväxter där hemma.

Blanda storlekar och färger

För att kunna skapa en riktigt vacker grönskande miljö i ditt hem kan det vara bra att blanda växter av olika färger och storlekar. Det ger ett helt annat djup och uttryck. Om alla växter är av samma storlek eller har samma färg kan det lätt kännas ganska tråkigt. Genom att blanda olika typer av växter får du till en vildare och mer spännande känsla. Du kan med fördel skaffa några piedestaler eller hyllor för att skapa olika nivåer bland dina växter så att alla kan synas.

Har du ont om pengar till krukväxter och tillbehör? Om du behöver lite extra frihet när du handlar inredning kan du klicka här för att läsa mer om hur du skaffar ett nytt kreditkort.

Häng upp dina växter

Om man har ont om plats hemma kan man alltid hänga upp dem i amplar eller liknande. Då slipper du ha dem ståendes på golvet eller ta upp onödig hyllplats. Amplar finns i många olika varianter och modeller. Något som är väldigt populärt är amplar gjorda av flätade rep eller av nät. Det finns även mer traditionella plastamplar. Dessa är ofta billigare än amplar av rep eller nät. Välj det som passar din smak och ekonomi bäst.

Man kan även hänga upp sina växter på väggen med speciella väggkrukor. Dessa har ofta en platt sida som man fäster mot väggen så att krukan sitter stabilt. Om man är extra pysslig av sig kan man fixera en orkidé på en bit bark eller trä och sedan hänga upp den på väggen. Kom bara ihåg att ta ner den och duscha den då och då.

Skapa din egen skog

Om man känner för det kan man alltid skapa sin egen lilla skog inomhus. Detta gör man enklast i ett hörn, mot en vägg eller i ett inglasat rum eller balkong. Blanda större växter som till exempel palmer, änglatrumpeter eller andra typer av träd med lägre växter för att skapa ett djup i din miniskog. Ormbunkar passar bra i förgrunden. Dessa är dock känsliga för låg luftfuktighet, så kom ihåg att duscha dem ofta om ditt inomhusklimat är torrt.

Även här är piedestaler riktigt bra. De hjälper till att skapa olika nivåer och ger ett mer spännande uttryck än om alla växterna står samlade i samma höjd.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.