Så hittar du ett solsäkert resmål i april 

Hemma bäst och hemmet är din borg, förstås, men låt oss vara ärliga. Ibland kan det vara skönt att komma bort från sol-bristen i Sverige och hämta krafter. Och så njuter man ju ännu mer av att komma hem igen, solbränd och full av lyckohormoner! 

Semester i solen – i trötta aprilmånaden 

April är en av de mest oberäkneliga månader på året. Ena minuten regnar det, nästa är det solsken, så kommer en hagelskur och plötsligt har vägarna fyllts med snöslaskOm du , liksom jag och många andra, funderar på en snabb flykt från värsta tråkvädret så kan du alltid få råd om hur du hittar ett solsäkert resmål som garanterat är varmt i april om du vill. Klicka på länken och finn både billiga resor och restips i april månad på just solsemestrar. 

Solsemestern med barn i april? 

När du ska välja mellan de olika destinationerna med värme och solgaranti så gäller det att det att du först beslutar dig för hur varmt du vill ha det. Vad är värme för dig? Är det nog med en mild vårvärme (bara mer stabil än det svenska aprilvädret) eller reser du med värmekänsliga personer, äldre eller små barn? Då är det dags att se efter resmål där värmen ligger på upp till 22 grader. 

Du hittar destinationer runt medelhavet, Spanien eller Grekland där du får just den här temperaturen. Så om du kan tänka dig att välja ett hotell med uppvärmd pool så får du en behaglig semester utan de stora värmesvängningarna. Malta är också ett bra val med en temperatur på 19–23 grader för dig som vill njuta av stadsliv med shopping och avslappning vid poolen. Även Turkiet har vårvärme, och är ett speciellt bra val om du är på utkik efter bra All Inclusive-erbjudanden. 

För dig som vill ha det lite varmare så ger Cypern dig bästa sommarvädret utan att det är obehagligt varmt med omkring 23 grader. Här har också badvattnet, som är Europas renaste, på allvar börjat bli varmt. Om du vill vara säker på att även den värsta badkruka doppar med än bara tårna kan du välja Egypten med genomsnittliga 24 grader i vattnetNätterna är dock kalla, så ta med en varm tröja!  

Ögruppen Kap Verde kan i april bjuda på paradisstränder, turkost vatten, solsäkert i april med dagstemperatur på 25 grader. För dig som inte har något problem med värme så avslutas högsäsongen i Thailand i april och ger dig möjlighet att njuta av mindre folkfyllda stränder. 

Billig semesterresa i april? 

Ofta är det billigare om du kan resa en annan dag än alla andra tänkt sig att boka. Skolloven sitter ju där de sitter, men om du har möjlighet att flytta din semester, eller lägga till bara några dagar så betyder det ofta riktigt mycket för priset. Om du vill vara säker på att du får de mest fördelaktiga priserna så kan du använda dig av sökmotorerna på Travelmarket och pröva att flytta ut- och inresedatum lite fram och tillbaka, det kan göra stor skillnad på priset. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.