garderobsdesign

Så inreder du den perfekta walk in-garderoben

Har du alltid gått och drömt om en helt egen walk in-garderob? Det har vi nog alla gjort någon gång i våra liv. Om man har lite plats till övers där hemma kan man utnyttja den för att bygga sin egna walk in-garderob. Men hur ska denna garderob inredas? Detta får du lite tips på här nedan.

Tänk ut förvaringen

Det första du bör göra är att planera förvarningssystemet. En genomtänkt förvaring gör det mycket lättare för dig när du ska leta upp ett plagg.
Alla har inte samma behov när det kommer till just klädförvaring. Vissa behöver mer plats till att hänga upp klänningar och kostymer, medan andra kanske bara behöver kunna förvara sina kläder vikta på hyllor.
De allra flesta vill gärna ha en blandning av hängande förvaring och hyllor.

Lämna gärna plats åt några lådor eller annan småförvaring till accessoarer och liknande.

Föredrar du öppen eller stängd förvaring? Kanske föredrar du en blandning av båda två? Detta kan också vara smart att tänka ut innan man ger sig ut på jakt efter förvarningssystem.

Ge träningskläderna sin egen plats

Tränar du? Då har du säkert mängder av sportplagg och skor liggandes. Inred din garderob så att du alltid lätt och snabbt kan komma åt alla dina träningskläder. Om du måste leta efter dina FUSION tights eller löparskor varje gång du ska träna, kan det hända att du tappar motivationen och gör något annat istället. Man brukar ju säga att det svåraste med att träna är att ta på sig skorna. När de väl är på, brukar det vara lättare att komma igång. Så se till att du alltid kan komma åt dina träningskläder och skor snabbt och smidigt. Förvara gärna träningskläderna nära dörren till garderoben. Ju mer lättvindigt desto bättre.

garderob-inredning

 

Håll vardagskläder och finkläder separerade

Ett annat smart tips är att försöka hålla vardagskläderna separerade från de finare plaggen. Ha detta i bakhuvudet när du planerar garderobens förvaringslösningar och inredning. Om du delar upp dina plagg blir det lättare för dig att hitta det du behöver. Om du till exempel förvarar finkläderna på en sida av garderoben och dina vardagskläder på den andra så vet du alltid vilken sida du ska gå till när du letar efter specifika plagg.

Gör garderoben mer hemtrevlig

En walk in-garderob ska ju inte enbart vara funktionell. Den ska ju även kännas lite hemtrevlig också. Dekorera och inred gärna med sånt som passar din smak. En snygg spegel, några mysiga ljusslingor eller några fina fejkväxter kan göra enormt mycket för stämningen i din garderob. Mattor kan också göra en riktigt stor skillnad. Du kan använda dig av både lösa mattor eller heltäckande mattor. En matta är ofta behagligare att byta om på än ett kalt trägolv eller stengolv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.