mysigt-uterum

Smarta inredningstips för altanen eller uterummet

Har du tröttnat på hur din altan eller ditt uterum ser ut? Kanske är det dags för en make over? Det kan vara svårt att hitta inspiration till ny och spännande inredning. Därför kommer här en lista på hur du enkelt kan fräscha upp din uteplats med hjälp av smart inredning.

Hitta möbler som matchar ditt hus

De möbler du väljer till ditt uterum är en viktig del av inredningen. De är själva stommen i ditt uterum. Därför bör man välja möbler som matchar huset på ett bra sätt. Om ditt hus har vita knutar kan du till exempel välja att inreda med vita möbler. Om du redan har en del möbler i trä, kan du fortsätta att inreda med trämöbler för att få ett mer enhetligt uttryck.

Att köpa nya möbler kan bli ganska dyrt i längden. Om man vill kunna tjäna lite extra pengar kan man alltid lära sig att handla med aktier. Du kan klicka här för att läsa mer om aktiehandel.

Stämningsfull belysning

Om man spenderar mycket av sin kvällstid på altanen eller i uterummet behöver man såklart ha bra belysning. Men i dessa fall handlar det inte om att ha starka lampor eller arbetsbelysning. I detta fall vill man hitta lampor som ger ett mysigare och mer lugnande ljus. På så sätt kan man få till en mer avslappnad stämning i sitt uterum.

Lyktor, ljusslingor och rislampor är bara ett par exempel på belysning som ger den där härligt mysiga känslan. Man kan med fördel använda sig av flera olika typer av lampor. Det enda man bör tänka på är som sagt att undvika allt för starka ljuskällor. Försök även att matcha dina lampor. Blanda helst inte lampor av olika ljusfärg.

Detaljer och dekorationer

Att välja dekor är nog det allra roligaste med att inreda sitt uterum. Det är med de små dekorationerna som man kan göra den största skillnaden. Om du vill få till ett riktigt mysrum kan du alltid inreda med mängder av filtar och kuddar. Komplettera gärna med en bekväm hammock eller hängmatta, så kommer du att kunna mysa flera timmar vare dag.

Man kan även dekorera med tyger och gardiner för att skapa ett djup i rummet. I kombination med ett par rislampor kan man få till en riktigt avslappnande miljö.

Liva upp med lite grönska

Man ska inte glömma krukväxterna. Ett par växter kan liva upp alla typer av uterum, oavsett storlek. Några exempel på växter som passar perfekt i uterummet är palmer, pelargoner, hibiskus och små citrusträd. Alla växter som älskar värme och sol passar bra i ditt uterum. Just pelargoner och hibiskusar kan ge din altan eller ditt uterum den extra färgklick som behövs för att stämningen ska bli perfekt. Testa att skaffa några växter till ditt uterum. De kommer helst säkert att göra en stor skillnad.

Vissa väljer att odla sina örter på altanen eller i uterummet. Även detta ger lite extra grönska. Det finns smarta hyllor och piedestaler att köpa som passar perfekt till just örtodling.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.